sâmbătă, 6 august 2011

Summer survival guide - Lupta impotriva intepaturilor

Cand mergem in vacanta pe litoral sau in delta ori cand ne petrecem weekend-ul la tara sau la un picnic in afara orasului, ultimul lucru cu care vrem sa avem de-a face sunt sacaitorii, zgomotosii si absolut nesuferitii tantari.
Am aflat de curand cateva remedii naturale care lupta impotriva insectelor de vara.





Tratamente/Remedii naturale pentru muscaturile de tantari
  • picatura de ulei esential de lavanda aplicata la muscatura te scapa de mancarime.
  •  Pentru a trata intepaturile de albine si tantari se aplica o pasta facuta din bicarbonat de sodiu si apa (aceasta are rol de neutralizare)  Aspirina: zdrobiti o tableta de aspirina si amestecati-o cu apa pentru a face o pasta. Aplicati-o pe zona afectata 
  • Busuioc: zdrobiti cateva frunze si frecati zona afectata 
  • Lamaie: feliati o lamaie si frecati sau faceti un suc de lamaie si aplicati pe zona ranita
  • Se zdrobesc bine cateva frunze de patlagina si se aplica. Aceasta planta este recunoscuta ca fiind cea mai eficienta impotriva muscaturilor si intepaturilor de insecte.


Nu te transforma intr-o tinta vie pentru aceste mici vietuitoare!
Uleiurile esentiale de lemn de cedru, eucalipt, lavanda, rozmarin si uleiul de arbore de ceai sunt printre cele mai eficiente pentru a tine la distanta insectele enervante.


Pentru  a ne face propriul repelent impotriva insectelor avem nevoie doar apa (eventual distilata, pentru ca uleiurile nu prea fac priza cu apa), cateva picaturi (4-6) din uleiul esential preferat din cele enumerate mai sus si o sticla cu pulverizator. Recipentul se umpla 2/3 cu apa, apoi se adauga ingredientele. Se aplica pe haine si piele (cu exceptia fetei). Astfel vei putea petrece o seara linistita in aer liber.

3 comentarii: