sâmbătă, 3 martie 2012

Review: Deodorant natural solid piatra de alaun

 
De ceva timp mi s-a pus pata pe folosirea cosmeticelor naturale. 
Printre acestea se numara si deodorantul natural, fiind un produs atat de des folosit. Fie ca e iarna sau vara, inevitabil vor exista momente in care corpul emana mirosuri mai putin placute. 
Deodorantele sunt indispensabile, insa majoritatea produselor de pe piata sunt pline de chimicale, care in timp ne afecteaza pielea. De aceea, am recurs la produsul de mai jos:
Deodorant stick piatra de alaun Crystal Fresh



Deodorantele din gama Crystal Fresh contin saruri minerale 100% naturale, fara ingrediente chimice. Compusul mineral Ammonium Alum are o actiune antibacteriana naturala. Atunci cand este aplicat pe piele se formeaza o pelicula microscopica actionand ca un micro-climat care nu este propice producerii bacteriilor. Atentie, mirosul neplacut nu provine de la transpiratie ci este produs de bacteriile care se formeaza pe piele. Eliminand producerea bacteriilor eliminati si mirosul neplacut!

Produsele Crystal Fresh NU CONTIN „parabeni” sau Clorhidrat de Aluminiu, Aluminiu Zirconiu sau alte substante chimice de sinteza care pot duce uneori la aparitia nodulilor la san. Deasemenea NU CONTIN freon sau alte gaze care pot duce la distrugerea stratului de ozon sau la declansarea crizelor de astm. Aceste produse NU CONTIN uleiuri sintetice care produc patarea hainelor, alcool care poate produce arderea sau iritatia pielii, emulsii sau solventi care produc blocarea porilor, parfumuri care pot cauza reactii alergice severe, alti aditivi chimici sau toxici.

Imi place:

- nu pateaza hainele (fie ca sunt albe, negre sau colorate)
- e mai putin nociv decat deodorantele pe care le gasim pe toate tarabele
- lasa pielea sa respire, ma fereste de un aport de chimicale in plus

Nu imi place:

- aplicarea mi se pare mai greoaie fata de un stick obisnuit: trebuie sa frec zona de cel putin 5-6 ori pana simt ca s-a luat produsul
- pretul mi s-a parut cam piperat (in jur de 35 de lei pentru 100g de produs), insa il folosesc de 3 luni si cred ca ma tine pana la sfarsitul anului; pe cand pentru produsele pe care le foloseam inainte dadeam circa 10 lei o data la 2 luni.

La inceput nu aveam prea multa incredere in eficienta lui. Plus ca mi se parea bizar sa il aplic si sa nu simt nici un miros, insa acum dupa aproape 3 luni de folosire pot sa ma declar pe deplin multumita.



Cateva informatii despre piatra de alaun:

Piatra de alun este o sare, care se gaseste sub forma de cristal translucid, alb si inodor. Se poate gasi in comert sub forma de piatra bruta sau sub forma de bucata taiata si slefuita, mai ergonomica. Este folosita ca after-shave sau ca deodorant.

Se pare ca piatra de alaun ar fi inofensiva, caci oxizii si hidroxizii de aluminiu pe care ii elibereaza la contactul cu pielea sunt din punct de vedere chimic extrem de stabili. Ei nu pot sa reactioneze in acest stadiu cu pielea si nu pot sa elibereze aluminiul. Nu patrund in epiderma, pentru ca nu sunt solubili.

Piatra de alaun are multiple avantaje:
  • antiseptica: inhiba dezvoltarea bacteriilor si a mirosurilor urate ce le sunt asociate
  • hemostatica: opreste sangerarile, mai ales in cazul micilor taieturi
  • astringenta: strange porii pielii si reduce transpiratia fara sa o blocheze
  • hipoalergica: prezinta un risc alergic redus, fiind foarte buna pentru pielea sensibila
  • economica: o bucata de piatra se foloseste foarte putin si poate sa tina cativa ani
  • naturala: este o piatra naturala, fara parfum, conservanti, aditivi, coloranti sau alcool
  • se foloseste in cosmetica si parafarmacie
La ce folosim piatra de alaun?
  • ca deodorant: fara pete pe haine sau senzatii de praf
  • after-shave: pentru a calma pielea, a preveni cresterea parului sub pielea si a opri sangerarile de la taieturi
  • ingrijeste acneea
  • calmeaza iritatiile datorate de piscaturi de insecte
  • ingrijirea micilor probleme buco-dentare: afte, gingivite dureroase
Mod de folosire a pietrei de alaun
Piatra de alaun depune pe piele microparticule atunci cand este umezita, caci este solubila in apa. De aceea trebuie sa fie folosita pe pielea umeda, dupa dus sau ras, sau se poate inmuia usor si aplica pe pielea uscata. Nu exista nici o restrictie cat priveste zonele care pot fi tratate extern.
Trebuie sa aveti grija sa o patrati uscata si ferita de aer, caci in timp acest lucru duce la ingalbenirea pietrei. Daca doriti sa parfumati usor deodorantul, puteti folosi o apa florala pentru a umezi piatra.



Sfat: folositi pe cat posibil deodorante naturale, fara aluminiu, parabeni, parfumuri sintetice. Daca transpirati abundent, iar mirosul este extrem de neplacut incercati sa vedeti cauza. Cu siguranta este ceva in neregula in organism. Deodorantul cu chimicale va acopera problema dar nu o rezolva. Un organism bolnav ( sau suparat de ceva ) incearca sa elimine prin transpiratie toxinele pentru a nu ataca alte organe.

Un comentariu:

  1. Pe vremuri stiu ca tata folosea piatra de alaun dupa ras, nu ma gandeam ca ar fi buna si de deodorant

    RăspundețiȘtergere